-

sandra frågar:
1. var kan jag köpa cigaretter med chokladsmak? 2. var kan jag köpa äppelschampo? (alltså som luktar äpple)

rebecca svarar: 1. ska finnas en kiosk på vasagatan (i göteborg) som säljer cigaretter med chokladsmak. och vaniljsmak. annars kan du köpa black devil-cigaretter. de finns i choklad, vanilj och rossmak. de finns nog i små tobaksaffärer. 2. ska finnas ett barn och hälsovänligt äppelschampo att köpa på ica. annars tycker jag du ska titta på rusta eller överskottsbolaget. de brukar ha det ingen annan har. eller så har hälsokostbutiker.

-

pernilla frågar:
det finns ju ölsorter som smakar choklad. finns det också öl som smakar andra saker, som vanilj, jordgubb eller lakrits?

rebecca svarar:
det finns det! vanilj, jordgubb, lakrits, citron, körsbär, blåbär, hallon, apelsin, persika. finns säkert vad som helst.

-

sandra frågar:
i sverige, får man döpas till namn på andra språk/med andra bokstäver än svenska? exempelvis søren.

rebecca svarar:
vet verkligen inte alls. hittar ingenting. men, exempel på namn du inte fick döpas till år 2003 (antagligen inte nu heller) är blomsterblomma, höst, tequila, snövit, lakrits och simon-klippan. du får däremot döpas till tiger, beck, solstråle, krok och mango.

-

petra frågar:
hur gör en när hjärtat slår och slår som en trumma. (trumslag helt enkelt). dygnet runt och utesluter både koncentration och sömn?

rebecca svarar:
jag vet inte vad som är bäst. antingen se en film eller läsa en bok för att tänka på något annat tills man somnar. sen sova och drömma om det andra. eller ligga still och intensivtänka (plus intensivslå) tills man somnar bara av utmattning. eller ringa, skriva till någon som får en att må bra. kanske någon från en annan tid. prata, skriva om gamla minnen. men så relaterar ju jag bara till dåliga och jobbiga hjärtslag. är de fina kanske det bästa bara är att må bra och skita i sömn och koncentration.

-

pernilla frågar:
hur gör man egentligen om man vill börja prata mer med en person som man misstänker att man skulle kunna ha väldigt fina samtal med men än så länge bara har en bekantskapsrelation med?

rebecca svarar:
jag vet egentligen inte alls, för jag är väldigt dålig på det själv och misstänker det också ganska ofta. men, jag tror det bästa och finaste är att bara fråga personen om den vill träffa en någon dag. och vill den inte så kan ni säkert fortsätta ha en fin bekantskapsrelation. men, jag tror den vill.

-

sandra frågar:
finns det någon ost som inte blir alldeles sladdrig och omöjlig att hyvla när den nästan är slut? liksom smörgåsost alltså (inte typ feta).

rebecca svarar: det finns halvhårda och hårda smörgåsostar. halvhårda är till exempel gouda, port salut och tilsiter. de består av 40-50 procent vatten. exempel på hårda smörgåsostar är cheddar, edamer, grevé och prästost. de består av 30-50 procent vatten. så, jag skulle gissa på att de hårda smörgåsostarna inte blir lika sladdriga som de halvhårda. det kanske beror lite på ens osthyvel också, men jag vet inte.


-

nelly frågar:
folk säger att hösten är depptidernas näste. jag tror inte det. hösten är den årstid jag älskar som mest (vandra genom allén med höstlöv på asfalten och kala träd mot himlen. rosiga kinder och sjalar för att sedan komma in i värmen och njuta av det också). jag vill inte tro på att hösten är depp, men det är precis vad jag själv är nu.
är det hösten som gör oss deppiga?

rebecca svarar:
jag tror antingen att folk ogillar hösten och blir lite deprimerade, eller så ogillar de sommaren och är därför så trötta när hösten väl kommer att de kanske inte riktigt orkar leva upp till alla höstförväntningar. jag tycker om alla årstider väldigt mycket, men kanske mest hösten. vet att jag kan bli väldigt trött på sommaren och bara längta efter hösten. när det väl kommer vill jag ibland bara sova, eftersom det inte brukar gå så bra under sommaren. eller så är det bristen på ljus. jag vill i alla fall inte tro att det är hösten som gör oss deppiga. hoppas du tror på vintern. det tänker jag försöka göra.

-

kalle frågar:
vilket typ av regn är bäst och vilken film är bäst att se på när det regnar på det sättet och om man inte vill se på bond-filmen utan springa ut i regnet vilket är den optimala klädseln i sådana fall?

rebecca svarar: om jag fick välja ikväll skulle jag välja regnskur utanför samtidigt som jag såg på den 'sylvia' om sylvia plath. sen vore det ju praktiskt att springa ut i regnet i en baddräkt eller annat som hanterar vatten bra. men skulle antagligen vara både finare och kännas bättre med en blommig klänning eller blå skjorta.

-

sandra frågar:
vad är sämst för mitt hjärta: rökning eller känslomässigt engagemang i random människor?

rebecca svarar:
är nog ungefär lika dåligt. möjligtvis är rökning lite sämre, eftersom det är dåligt för hela dig och inte bara hjärtat. enligt världshälsoorganisationen dör nästan fem miljoner människor i världen varje år av rökning. känslomässigt engagemang brukar bara gå dåligt, men det kommer antagligen inte att döda dig. tycker mest du ska tänka på att du alltid är fantastisk och klarar dig utan random människor. men, de kan ju vara fantastiska också. så jag tror att rökning är sämst för ditt hjärta. i längden.

RSS 2.0