-

sandra frågar:
finns det någon ost som inte blir alldeles sladdrig och omöjlig att hyvla när den nästan är slut? liksom smörgåsost alltså (inte typ feta).

rebecca svarar: det finns halvhårda och hårda smörgåsostar. halvhårda är till exempel gouda, port salut och tilsiter. de består av 40-50 procent vatten. exempel på hårda smörgåsostar är cheddar, edamer, grevé och prästost. de består av 30-50 procent vatten. så, jag skulle gissa på att de hårda smörgåsostarna inte blir lika sladdriga som de halvhårda. det kanske beror lite på ens osthyvel också, men jag vet inte.


Kommentarer
Postat av: alice

hahahahaha åh. tonvis kärlek till detta

2010-03-06 @ 14:52:04
URL: http://morninghollow.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0